vrijdag, oktober 06, 2006

Garage


Dit zijn de handen van Dochter. Ze wil automonteur worden en eergisteren is ze begonnen met haar opleiding. Eén dag in de week gaat ze naar school en de overige vier dagen werkt ze in een garage. Ik ben gaan kijken vandaag, want daar had ze om gevraagd, de lieverd. En natuurlijk wilde ik wel eens zien hoe ze dat doet. Ik ben er een klein uur geweest en het is niet te geloven!
Ze verwisselt banden, balanceert wielen, lijnt auto's uit en dat alles met een air en routine alsof ze het al jaren doet. Ze heeft geleerd om een startmotor in en uit elkaar te zetten, maar ook allerlei grote lawaaierige apparaten bedient ze met verve. Ze heeft een eigen schroevendraaier, een locker en een blauwe overall, die haar prachtig staat.
De garage wordt gerund door Willem en zijn dochter. Ze zijn vol lof over Dochter’s inzet en hoe snel ze dingen leert. "We zijn hartstikke blij met haar." vertelden ze me.
Als ze na een dag hard werken naar huis fietst met gloeiende wangen is Dochter doodmoe, maar voldaan. Misschien worden haar handen nooit meer schoon. Vooral onder haar nagels blijft de automeuk hardnekkig zitten. Maar dat interesseert haar geen moer, zegt ze met glanzende ogen.

Geen opmerkingen: